Afgelopen dinsdag was de VAS-beurs op de foodmarkt in Amsterdam, aan deze beurs zijn altijd de nationale vak wedstrijden verbonden. Heel veel slagers bie- den dan hun producten aan om te laten keuren door een vakkundige jury. Hier- bij word er gelet op de uitstraling, geur, kleur, consistentie en bovenal smaak van het product.
Wanneer er geen op of aanmerkingen zijn worden er 100 punten toegekend, oftewel GOUD MET STER. Wanneer er een klein verbeterpunt is krijg je 1 of 2 punten aftrek. Dit betekent dan een Goud bekroning (tussen de 95 en 100 punten).
Zo deden ook de Keurslagers Marc, Max en Tom uit West-Friesland mee. In de slagerijen werken vakbekwame slagers en leerlingen. Deze wedstrijden zijn een uitgelezen kans om te meten waar we staan als slagerij. De leerlingen en slagers hebben samen besloten welke producten ze gingen insturen. Dit zijn uiteindelijk producten geworden waar ze erg trots op zijn en die bij de consument in de smaak vallen. Ze stuurden 9 producten in en mochten ook 9 oorkondes in ontvangst nemen.
Ook dit jaar hebben de slagers een maaltijdsoep en een maaltijd ingeleverd die positief werden beoordeeld. Zoals u van het Keurslagerstrio gewend bent volgen ze de foodtrends en ontwikkelingen op de voet.
De slagers merken dan ook dat de huidige consument steeds meer kiest voor gemak. Zo kunt u een steeds breder assortiment van salades, maaltijden, soepen en snacks vinden in de mooie Keurslagerijen van Hoorn, Blokker en Bovenkarspel.